Bedrijfsprofiel

Opgericht in 2004 en nog altijd actueel

Fluvia is gespecialiseerd in het aanbieden en ontwikkelen van tanktransport, met de focus op minerale- en chemische producten. Met onze kantoren strategisch gesitueerd in Bazel en Rotterdam, organiseert onze rederij het vervoer van vloeibare bulk over de Europese binnenwateren. Onze oorsprong bevindt zich in Zwitserland; daarom is het geen toeval dat onze schepen zijn vernoemd naar iconische Zwitserse bergtoppen. Fluvia handelt volgens de bedrijfsfilosofie ‘Peak Performance’, dit houdt in dat we streven naar het leveren van de beste kwaliteit dienstverlening. Fluvia heeft vele jaren internationale ervaring en is daarmee een toonaangevende rederij.

MISSIE:

Fluvia beheert een moderne en duurzame binnenvaart vloot met groeipotentieel naar 25 tankschepen met een dynamische en gekwalificeerde bemanning om een veilige, betrouwbare en winstgevende service aan haar klanten en belanghebbenden te garanderen.

Visie:

De kwaliteitsoperator zijn die haar klanten ‘dedicated’ schepen aanbiedt voor het vervoer van vloeibare producten.

Binnentankvaart

Duurzame relaties

Omdat voor het behalen van succes meer nodig is dan expertise en ervaring, richten wij ons op het bewerkstelligen van duurzame relaties met onze samenwerkingspartners. Onze organisatiecultuur kenmerkt zich door een hechte walorganistatie met korte communicatielijnen en aandacht voor het individu. Het creëren van waarde met onze partners is ons primaire uitgangspunt waarbij we focussen op innovatie. Fluvia realiseert vooruitstrevende scheepsontwerpen met veel aandacht voor een geoptimaliseerd laadvermogen en CO2-uitstootreductie. Ook veiligheid, kwaliteit en duurzaamheid zijn belangrijke criteria. Om dit te realiseren zijn duurzame relaties noodzakelijk.

Binnentankvaart

De Rijnspecialist

Onze schepen zijn geoptimaliseerd voor de inzet in het vaargebied van de Rijn en haar zijrivieren. De schepen hebben een gunstige laadcapaciteit met als doelstelling om in wisselende omstandigheden (diepgang) de inzetbaarheid en transportcapaciteit optimaal te houden.
Fluvia heeft, zowel op de vloot als binnen het management, personeel in dienst met veel kennis en ervaring binnen deze markt. Dit maakt Fluvia een ervaren en betrouwbare partner voor het vervoer van producten in dit vaargebied.